to 18/04/2013 ip

Atapuerca – Burgos – Hontanas – Boadillo del Camino – Carrion des los Condes (kirjoitan kirjastosta).

Olen kavellyt viimeisten paivien aikana keskivauhdilla 25km/paiva. Vaikka on ollut poikkeuksellinen helleaalto huhtikuuksi (tanaan pohjoistuuli leikaksi helteen), niin olen jaksanut yllattavan hyvin. Pidan sanonnasta, jonka olen kuullut taalla: ”Sina et kavele Caminoa, vaan Camino kavelee sinua.” Ehka se on toteutumassa kohdallani.

Olen kavellyt n. 350 km, jaljella on viela n. 400 km. Olen luottavainen sen suhteen, etta paasen perille Santiago de Compostellaan ajoissa. Toisaalta. Eilen illallisen jalkeen oli erinomainen keskustelu Caminosta – mika se oikein on?

Keskustelu tiivistyi jotenkin nain: ”Ei ole tarkeaa paasta perille, tarkeaa on olla matkalla.” Jopa niin, etta paras Camino on se, jolla ei koskaan tulla perille. Silloin koko loppuelama on matkalla olemista – Caminoa. Ennen kaikkea – Camino ei ole kilpailu – siina ei ole tarkoitus voittaa mitaan tai ketaan – ei edes itseaan!

Olen ollut kiitollinen jokaisesta paivasta, jonka olen kavellyt ja samalla noyra jokaisesta paivasta, joka on viela kavelematta.

Kirjoitan seuraavan kerran taas 4 paivan paasta kun olen toivottavasti 100 km lahempana Santiago de Compostellaa.

ps. poistin matkasuunnitelman sivun, koska siina ei ollut enaa jarkea. Matkasuunnitelmani on – paiva kerrallaan, askel kerrallaan – ehka perille, ehka ei.